0
Huizen en bedrijven aangesloten
0
meter glasvezelkabel door het riool

Jelcer Scan

Laat uw informatie achter en we nemen contact met u op!
StartStart

Over ons

Het bedrijf

Vrijwel iedereen in Nederland is aangesloten op het riool (98 procent). Door gebruik te maken van het bestaande rioolstelsel is het mogelijk meer inwoners of bedrijven aan te sluiten op glasvezel. Jelcer is in 2010 opgericht en richt zich op het ontwikkelen en beschikbaar stellen van technieken aan de markt. Jelcer werkt daarbij in de ontwikkeling samen met internationale partners. De door Jelcer ontwikkelde technieken zijn een aanvulling in de gereedschapsdoos van de aannemer. 

De ambities

Jelcer’s ambitie is dat haar producten op internationale basis worden toegepast in diverse buizen (gas, water en riool). Maar we nemen geen afscheid van de traditionele wijze van glasvezelaanleg (graven), sterker nog, we zoeken naar een optimale verhouding tussen de aanwezige technieken. We spreken van een hybride aanpak.  In overleg bepalen we met elkaar de lokale situatie en maken een plan van aanpak. Of u nu recreatieondernemer of veehouder bent, snel internet is voor ieder bedrijf inmiddels van onschatbare waarde.

“}” data-sheets-userformat=”{“2″:60,”5”:{“1”:[{“1″:2,”2″:0,”5”:{“1″:2,”2”:0}},{“1″:0,”2″:0,”3”:3},{“1″:1,”2″:0,”4″:1}]},”6”:{“1”:[{“1″:2,”2″:0,”5”:{“1″:2,”2”:0}},{“1″:0,”2″:0,”3”:3},{“1″:1,”2″:0,”4″:1}]},”7”:{“1”:[{“1″:2,”2″:0,”5”:{“1″:2,”2”:0}},{“1″:0,”2″:0,”3”:3},{“1″:1,”2″:0,”4″:1}]},”8”:{“1”:[{“1″:2,”2″:0,”5”:{“1″:2,”2”:0}},{“1″:0,”2″:0,”3”:3},{“1″:1,”2″:0,”4″:1}]}}” data-sheets-formula=”=CONCATENATE(R[0]C[2];R[0]C[3];R[0]C[4];R[0]C[5];R[0]C[6];R[0]C[1];R[0]C[7])”>

 

100% betrouwbaar

Jelcer’s technologie is ontwikkeld met Technology partners. Deze partners hebben in ieder vakgebied afzonderlijk een grote staat van dienst. Jelcer brengt met haar patenten en concept deze partijen bij elkaar in één oplossing. De kabel (Prysmium Draka) is bestand tegen de agressieve gassen die in het riool voorkomen. Draka geeft dezelfde garantie op de kabel als een reguliere glasvezelkabel. De aansluitmof om de kabel het riool in en uit te voeren, heeft zich inmiddels in de praktijk bewezen. Deze is ontwikkeld door de Dyka. Dyka stelt hoge eisen aan de materialen. De KIM kan >30 bar weerstand aan en voldoet aan de NEN normering voor drukriool. Dusseldorp blijkt met de specialistische kennis van het rioolstelsel een krachtige partner. Samen met Jelcer heeft Dusseldorp Rioolservice inmiddels meerdere projecten afgerond. Voor water- en gas oplossingen werkt Jelcer exclusief samen met de de firma Friatec uit Duitsland.

De techniek

Met de Jelcer techniek is het eenvoudiger om bijvoorbeeld het buitengebied in grote delen van Nederland te voorzien van snelle internetverbinding. Daarnaast is het mogelijk om bijvoorbeeld vakantieparken, energiecentrales en GSM masten aan te sluiten op een glasvezel netwerk. Uiteindelijk is de techniek ontwikkeld om onrendabele aansluitingen rendabel te maken. Jelcer maakt niet alleen gebruik van het rioolstelsel. De techniek is ook geschikt om via de waterleiding grote afstanden te overbruggen of bedrijven aan te sluiten. Tot slot is het voor rioolbeheerders eenvoudig om metingen (warmte, chemicaliën) te verrichten in de bestaande infrastructuur.

Media

Nieuws

Video’s

TwitterDocumentatie

Partners